Menu

Cross sektionen

Elitserielaget byter klubb

Åsätra MK:s elitserielag har valt att byta klubb. Beslutet är lagets egna beslut och inte som rykten gör gällande, att Åsätra MK inte vill satsa på elitförare. Åsätra MK har under flera års tid haft ett elitlag och målet med det har varit att skapa förebilder åt klubbens övriga förare och bidra till att klubben på ett positivt sätt uppmärksammas. Lagets uppdrag har bl.a. varit att genomföra träningsläger för klubbens medlemmar och synas på hemmabanan . Dessa överenskommelser har inte infriats. När Åsätra skärpt kraven på att avtalen skall uppfyllas så har elitlaget valt att byta klubb till Järva MK. Åsätra MK kommer att fortsätta att fokusera på återväxt och utveckling inom klubben och säkerställa att vi har en konkurrenskraftig anläggning, bland annat genom att erbjuda belysning för körning kvällstid.

Åsätra MK önskar laget och Järva MK framgång i den nya satsningen och tackar samtidigt för de goda resultat laget presterat.elitlaget kom på tredjeplats


Åsätras elitlag kom på 4 plats i den sista tävlingen för säsongen i Lag-SM, vilket innebar att laget blev total 3:a i LAG SM (Elitserien) 2013.
Med i laget denna gång var Jimmie Allen, Marcus Norlén, Dennis Lindqvist samt Robert Allen.
Under säsongen har följande förare varit med i laget och kört hem bronsmedaljen.
Jimmie Allen, Rasmus Sjöberg, Ken Bengtsson, Marcus Norlen, Dennis Lindqvist, Rasmus Gren, samt Robert Allen. Lagledare Eva Fahlen och bitr lagledare Jeff Allen.
Totalt i den induviduella förarpoängligan kom Jimmie Allen 2:a 612 förarpoäng, Rasmus Sjöberg 10:a 457 p trots en missad tävling (Skadad) Ken Bengtsson 22:a 243 p, Marcus Norlen 24:a 206 p, Dennis Lindqvist 33:a 95 p, Rasmus Green 49:a på 18 poäng.

 


 

back to top