Menu

Endurosektionen

Resultat ENdurokm 2014

Senior
1    Ted Norberg        60 poäng
2     Ove Johansson    52 poäng    
3     Mattias Ullenius    49 poäng
4    Fredrik Abrahamsson    31 poäng
5    Stefan Hedström    26 poäng
6    Joel Håkansson    25 poäng
7    Dan Eriksson        20 poäng
8    Thomas Steinwender    19 poäng
9    Jocke Olsson        17 poäng
10    Markus Callemo    17 poäng
11     Fredrik Törning    17 Poäng
12    Peter Peterson    15 poäng
13    Peter Ramström    13 poäng
14    Jimmy Ricciuti        11 poäng
15    Stefan Roll        11 poäng
16    Kristoffer Petersson    10 poäng
17    Håkan Larsson        10 poäng
18    Thomas Eriksson    9 poäng
19     Jocke Persson        9 poäng
20    Janne Lindroth    7 poäng
21    Roger Karlsson    7 poäng
22    Mickael Förnes     6 poäng
23    Peter Jansson        6 poäng
24    Ulf Andersson        5 poäng

Juniorer
1    Emil Johansson    60 poäng
2    Christoffer Ullenius    32 poäng
3    Tim Johansson    17 poäng
4    Kalle Jofs        13 poäng

Old Boys
1    Nils Johansson    47 poäng
2    Martin Sundqvist    40 poäng
3    Håkan Sjöman        34 poäng
4    Hebbe Delfs        20 poäng
5    Erik Kallin        20 poäng
6    Leif Melin        17 poäng

Dam
1    Linn Andersson    20 poäng

 

Novemberkåsan i vimmerby 2014

Tim Johansson från Bergshamra utanför Norrtelje,  har haft ett jobbigt år med lite skador, Men han bestämde sig ändå för att köra årets Novemberkåsa som blev hans 3:e kåsa och Tim kom i mål  runt klockan 4 på söndags morgon  i årets novemberkåsa efter en total sträcktid på 9,5 timmar! Det räckte till en 18:e plats i Junior klassen, så utav 3 startade Kåsor så är resultatet ganska bra med 3 målgångar för Tim, Blev väldigt plågsamt för Tim för på första nattsträckan vurpade han hårt och skadade ett ben i handen. Blev väldigt svårt att hålla i sig och smärtan och svullnaden blev bara värre.  Det var en hel del tjärar och myrar som var rejält blöta, men på del hela en bra kåsa.
Tim´s egna ord
Men jag lyckades till slut köra i mål så jag är grymt nöjd! Ett stort tack till Chris Ullenius, Mattias Ullenius, Stefan Roll och Joackim Olsson för all hjälp!
 
För Hans storebror Emil Johansson blev det ingen Novemberkåsa i år då han gjorde illa sin hand på sitt jobb för 3 veckor sedan, så nu är hans lillebror i kapp honom med 3 fullföljda Novemberkåsor av 3 starter, så nästa år lär det nog bli lite fight i familjen.

EnduroVM i Enköping 13-15 juni 2014

Andra VM starten för Emil Johansson som kör för Åsätra MK, hans bror Tim Johansson, kom inte till start i VM pga. av skador annars skulle det också ha varit hans andra VM. Enköping stod som värd för deltävling 5 i enduro VM som kördes i 3 dagar med början på fredag den 13 juni -14 kl 18,00. Men Emil och dom flesta andra förarna var där redan på onsdagen för att gå alla prov, redan vid före start har man gått och kollat proven både 3 och 4 gånger, så det är åtskilliga mil i benen. På fredagen så besiktigar och fixar det sista på hojen. Sedan var det start vid VM depån för en enklare transport upp till Scania. Där kvällens prolog skulle avverkas. De va en Kylig folkfest som inledde VM-enduron i Enköping. Regn i luften och iskalla vindar. Men det struntade Enduro förarna och publiken i. På fredags kvällen inleddes VM med Prologen som är ett supertest, som bara körs en gång. Banan körs två varv, 2 stycken förare åt gången i var sitt spår som parallell slalom ungefär fast på ett ställe finns en bro som enda föraren kör över och den andra under på det visset får båda förarna köra båda spåren. Banan var tät, tuff, rättvis och underhållande, men utan att förarna för den saken skull behövde riskera allt för mycket. . Testet är uppbyggt av naturliga hinder Det var ett tufft prov, men roligt tyckte Emil. Själva huvud tävlingen börjar på lördagen och upprepades på söndagen banan som var 6 mil per varv delades upp i 4 stycken prov som kördes 4 gånger per dag. Prov 1 var ett långt crosstest som gick upp och ner i branta backar, provet tog cirka 12 minuter att köra. Prov 2 var ett extremprov av naturlig karaktär med mycket backar och stenar som tog cirka 4 minuter att köra. Prov 3 var det långa enduroprovet med svensk enduro och många djupa diken, tog cirka 14 minuter att köra. Detta prov var det som Emil gillade bäst och som det gick bäst att köra på för honom. Prov 4 var ett crosstest som gick på ett stort gräs gärde nära huvuddepån, det tog cirka 4 minuter att köra. Emil körde riktigt bra men efter halva loppet på lördagen säjer magen upp sig, men han biter ihop och kör i mål på en 23:e plats i klassen junior. Emil startar om på söndagen och magen känns mycket bättre, det går riktigt bra och han ligger och krigar om VM poäng som de första 15 förarna får i varje klass. Men han vurpar på crosstestet och tappar de dyra sekunderna och tappar några placeringar och blir tillslut 21:a i junior klassen. Många av de redan etablerade VM förarna tyckte att det var årets tuffast deltävling, det återstår 3 deltävlingar att köra i denna serie. Emil som körde i juniorklassen sammanfattar helgen, med att de va en riktigt bra erfarenhet och hans tid hade räckt till poäng i stora klassen. Emil Tackar alla dem 40 000 åskådarna som hejade fram honom samt hans sponsorer som gjort det möjligt att köra. 

 

 

LAG SM &VRM i Enduro i Eskilstuna 2014

Åsätra MK körde Lag SM i enduro den 3 maj 2014 i Eskilstuna. Vi ställde i år upp med 3 lag, Lag 1 var ett rent Junior lag där körde Emil Johansson, John Ramström och Christoffer Ullenius. Emil var deras startman och han fick en kanon start och var topp tre efter halva varvet, men han krokar ihop med en annan förare och vurpar och tappar många förare, så det är bara att börja jaga i kapp. Emil byter till Christoffer som får upp ett riktigt högt tempo men slår avgasröret i en stor sten så han får slå av på tempot sen byter han till John som får jaga i kapp och tar in placeringar, han byter sen till Emil igen som kör 2 varv på en gång och byter till christoffer som nu fått ordning på sin hoj. Till slut efter 6 timmars körning kom juniorerna in som 8:a. I lag 2 körde Joel Håkansson, Rikard Ekstrand och Niklas Elofsson, I lag 3 körde Ove Johansson, Jocke Olsson och Mattias Ullenius, efter ungefär halva racet så låg dessa lag inom 20 sekunder men tyvärr så körde lag 2 en punktering så de tappade lite tid och lag 3 kom in på en 9:e plats och lag 2 kom in på en 13:e plats i Veteran SM här kördes även här i 6 timmar. Totalt så ställde 107 lag upp i denna tävling.

Resultat EnduroKM deltävling 1 2014-04-05 på mylaps

ÖSTRA BY NIGHT 2014

Så är årets natt serie i enduro avklarad. Åsätras´s enduro åkare tog hand om dom flesta pall platserna. Serien som heter Östra by night bestod av 4 stycken deltävlingar den första gick redan i november 2013 i Enköping. Den deltävlingen blev den tuffaste då det regnade oavbrutet hela tiden.
Emil Johansson som kör i junior klassen började racet riktigt bra och låg total 2:a när han fick strul och fick bryta, men det banade väg för hans lillebror Tim Johansson som körde bättre och bättre ju sämre banan blev. Han slutade som 3:a i junior klassen och som total 3:a, då inga elit åkare kom i mål. I motions klass kom Jocke Olsson 5:a, Lasse Eriksson 11:a, Fredrik Törning 12:a, körtiden på den här tävlingen var nästan 5 timmar.
Deltävling 2. Kördes i Botkyrka på en frusen och fin bana. I junior klassen visade Emil Johansson konkurrenterna ryggen och kom 1:a, Tim Johansson kom 3:a i denna deltävling. I breddklassen kom Håkan Larsson 6:a. I motions klassen kom Jocke Olsson 5:a, Dan Eriksson 21:a, Martin Sundqvist 23:a, Marcus Callemo 25:a.
Deltävling 3 kördes i Uppsala på en kanon fin bana. Emil Johansson kom 2:a och Tim Johansson kom 4:a i junior klassen. Håkan Larsson 5:a i breddklassen. I motions klassen kom Jocke Olsson 6:a, Fredrik Törning 13:e, Markus Callemo 22:a.
Deltävling 4 finalen kördes i Enköping på en frusen men blöt bana. Tim Johansson som leder denna serie inför den här deltävlingen hade strul med hojen och fick låna sin farfars hoj som inte har något eget lyse. Så han skulle enbart köra med batteri men något gick sönder på 2:a  varvet så han fick bryta. De här gjorde att store bror Emil Johansson som 2:a i junior klassen kunde vinna denna serie Före sin Lille bror Tim Johansson på en 2:a plats i Serien totalt.
I motions klassen kom Jocke Olsson 5:a, Markus Callemo 7:a, Fredrik Törning 8:a, Dan Eriksson 9:a i denna deltävling och totalt i serien kom Jocke Olsson 2:a, Markus Callemo 6:a, Fredrik Törning 7:a, Dan Eriksson 14:e och det blev även givetvis fler bra resultat för åsätra MK.


Spåret


Endurospåret är öppet enligt Mörker/vinterrutin tills det att snön börjar falla(läs hur denna funkar här) Frågor besvaras av Jocke Olsson Elle Ove Johansson.
Håll koll på hemsidan och Facebook för info om körningar. Ansvariga och kontakter kring Snöspåret är Göran Wallén 0730755 08 30 och Peter Ramström 070 665 14 83.


Karlströmscup 2013

Så var årets sista deltävling i Karlströmscup avklarad, Åsätra tog hem största delen av pokalerna. 2a junior Emil Johansson 3a Tim Tim Johansson 1a 65+ Nils johansson 10år äldre än den yngsta i klassen, 16-39 5a Tobias engström, 40-49 14e Ove johansson, 15e Micke Johansson, 18e Thomas Steinwender, 50-65 8a Peter andersson, 15e Martin Sundqvist, senior 10a Håkan larsson. De va även fler som körde in på fina placeringar. Kanon jobbat alla Åsätra förare


Åsätra på ränneslätt 2013

back to top